Een bloeiende carrière in de bloemen

Luís Franco Martins

Bij The Floral Connection, onderdeel van Dutch Flower Group , is Luís Franco Martins werkzaam als senior teamleider kwaliteit.

Luís komt oorspronkelijk uit Lissabon, Portugal, waar hij werkte als opticien. Ondanks zijn plezier in het vak, zag hij weinig toekomstperspectief. Vijftien jaar geleden waagde hij de sprong naar Nederland, waar hij in de kassenbouw belandde. Een opvallende overgang van het maken en aanpassen van brillen naar het verrichten van fysiek zwaar werk bij het bouwen van kassen.

Van brillen naar bloemen

Via een vriend kwam Luís terecht bij The Floral Connection (toen nog Green Partners), waar hij in de productie begon. Hij ging aan de slag als orderpicker en was vastbesloten om alles te leren. Hij maakte de stap naar de centrale inpakafdeling en vond uiteindelijk zijn plek bij de afdeling kwaliteit. Hij begon met het uitvoeren van controles aan de band en na verloop van tijd werd hij teamleider. Dit doet hij nog steeds met veel passie en plezier.

Taal, voetbal en strand

Luís spreekt naast Portugees ook vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Pools. Het beheersen van het Pools is bijzonder handig omdat veel van zijn collega’s deze taal spreken. Naast zijn werk is voetbal zijn grote passie met Sporting Portugal en Feyenoord als zijn favoriete teams. Zijn liefde voor het strand, die hem doet denken aan Portugal, bracht hem naar Naaldwijk, waar het strand van Monster dichtbij is.

Continu streven naar verbetering en kwaliteit

In zijn rol als teamleider kwaliteit streeft Luís voortdurend naar verbetering, zowel in efficiëntie als het welzijn van zijn collega’s. Hij hecht veel waarde aan het nakomen van afspraken. Luís: “Mijn grootste uitdaging is ervoor zorgen dat de kwaliteit elke dag op hoog niveau blijft.” Het opstellen het rooster is ook een uitdaging, maar dankzij de flexibiliteit van zijn team kan hij goed inspelen op de vraag vanuit de verkoop.

Een bloeiende carrière met ambities

Luís benadrukt het belang van het team en hoe het hem energie geeft. Hij staat altijd klaar voor zijn team, en zij staan klaar voor hem. Luís heeft een bloeiende carrière, waarbij hij geniet van het uitdagende werk, de voortdurende optimalisatie van kwaliteit en de dynamiek binnen zijn team. Hij gelooft dat er geen grenzen zijn aan wat hij kan bereiken en blijft altijd op zoek naar nieuwe kansen. Zijn motto is dan ook: “The Sky is the limit.”

 

Lees meer over de vacatures bij The Floral Connection en onze andere bedrijven