Werken in een hecht team

Reinier Ensing | Trainee Supply Chain & Operations

Het DFG traineeship biedt een unieke kans om in drie jaar tijd in verschillende functies en bedrijven te werken en zo veel ervaring op te doen. Dit alles onder professionele begeleiding én met de zekerheid van een vaste baan aan het eind van het traineeship. Lees hieronder het verhaal van Reinier en ontdek wat het traineeship hem tot nu toe heeft gebracht en wat de volgende uitdagingen zijn.

Naam: Reinier Ensing

Functie: Trainee Supply Chain & Operations bij Dutch Flower Group (DFG)

Opleiding: Technische Bedrijfskunde op de Hogeschool Rotterdam met een master in Arbeid, Organisatie & Management aan de Erasmus Universteit

Bedrijf: SuperFlora

Wat houdt jouw werk precies in?

“Bij SuperFlora werk ik momenteel als supply chain planner, met een focus op de voorraad. Ik zorg ervoor dat de magazijnen genoeg voorraad hebben om alle orders te produceren en dat er niets over de datum gaat. Duurzaamheid is belangrijk bij SuperFlora, dus een goede planning voorkomt verspilling. Daarnaast maak ik de dag-, week-, maand- en jaarplanningen voor onze werkers/leveranciers.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Dagelijks heb ik contact met kwekers en andere leveranciers, bijvoorbeeld om bloemen bij te bestellen. Het contact met mensen en het snelle schakelen dat vaak nodig is, vind ik erg leuk. Ook ben ik soms op de productievloer te vinden om te controleren of de kwaliteit van de bloemen goed is en of de ingekomen zendingen kloppen. Hierdoor zie ik veel bloemen voorbij komen en ben ik dus ook echt met het product bezig.”

Hoe bevalt het bij SuperFlora?

“Het bevalt mij super goed bij SuperFlora, het voelt echt als een tweede familie. Ik werk nu een jaar fulltime en ik zie mijn collega’s dus elke dag, je bouwt dan echt een band op. Naast het werk sporten we ook met z’n allen. Zo hebben we op de maandagavonden een tennisbaan gehuurd en spelen we met een aantal collega’s onderling tegen elkaar. Maar ook doen we samen aan bootcamp. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals een pubquiz, foute bingo en barbecues. Erg gezellig! En als extraatje mogen wij elke 3 weken bloemen mee naar huis nemen.”

“Door het traineeship ervaar je hoe het is om te werken in een hecht team en krijg je een breed beeld van alle mogelijkheden binnen je vakgebied, doordat je verschillende rollen kunt vervullen.”

Reinier Ensing

Wat heb je tot nu toe geleerd?

“Ik ben zelf opgegroeid in Rotterdam en omstreken, mijn kennis en ervaring op het gebied van bloemen was dus nihil. In het afgelopen jaar heb ik mij hier snel in ontwikkeld, want als planner moet je goed alle bloemen van elkaar kunnen onderscheiden en weten wanneer een bloem kwalitatief goed of juist niet goed is. Daarnaast heb ik geleerd om planningen te maken, rekening houdend met een zo strak mogelijke voorraad. Tot slot is ook mijn Engelse taal verbeterd: aangezien SuperFlora voornamelijk levert aan Engeland, hebben wij dagelijks Engelse vergaderingen.”

Wat heeft het traineeship je tot nu toe gebracht?

“Door het volgen van het traineeship leer je meteen hoe het werkende leven eruitziet en ervaar je hoe het is om te werken in een hecht team. Je krijgt een breed beeld van alle mogelijkheden binnen het vakgebied waarin je werkt, omdat je tijdens het traineeship verschillende rollen kunt vervullen. Ik verwacht dat ik na 3 jaar heel veel weet over de sierteelt en hoop dat ik alle facetten binnen de supply chain aanraak.”

In het DFG traineeship programma wissel je elk jaar van bedrijf. Wat wordt jouw volgende functie?

“Binnenkort ga ik starten bij Hamiplant, ook in het Westland. Ik ga daar aan de slag als projectleider. Iets heel anders, dus ik kan mij in deze nieuwe job weer volop ontwikkelen. Het is fijn dat je binnen het traineeship je wensen goed kunt aangeven en dat er zoveel mogelijk wordt geprobeerd om een functie op maat voor je te vinden.”

Heb je al een beeld welke kant je na het traineeship van 3 jaar op zou willen?

“Ik vind het leuk om met mensen te werken, ik heb ontdekt dat ik een echte people manager ben. Ik streef dan ook naar een leidinggevende rol in de toekomst, bijvoorbeeld als supply chain manager of director.”