Een bloeiende carrière in de bloemen

Luís Franco Martins

Bij The Floral Connection, onderdeel van Dutch Flower Group , is Luís Franco Martins werkzaam als senior teamleider kwaliteit.

Luís komt oorspronkelijk uit Lissabon, Portugal, waar hij werkte als opticien. Ondanks zijn plezier in het vak, zag hij weinig toekomstperspectief. Vijftien jaar geleden waagde hij de sprong naar Nederland, waar hij in de kassenbouw belandde. Een opvallende overgang van het maken en aanpassen van brillen naar het verrichten van fysiek zwaar werk bij het bouwen van kassen.

Van brillen naar bloemen

Via een vriend kwam Luís terecht bij The Floral Connection (toen nog Green Partners), waar hij in de productie begon. Hij ging aan de slag als orderpicker en was vastbesloten om alles te leren. Hij maakte de stap naar de centrale inpakafdeling en vond uiteindelijk zijn plek bij de afdeling kwaliteit. Hij begon met het uitvoeren van controles aan de band en na verloop van tijd werd hij teamleider. Dit doet hij nog steeds met veel passie en plezier.

Taal, voetbal en strand

Luís spreekt naast Portugees ook vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Pools. Het beheersen van het Pools is bijzonder handig omdat veel van zijn collega’s deze taal spreken. Naast zijn werk is voetbal zijn grote passie met Sporting Portugal en Feyenoord als zijn favoriete teams. Zijn liefde voor het strand, die hem doet denken aan Portugal, bracht hem naar Naaldwijk, waar het strand van Monster dichtbij is.

Continu streven naar verbetering en kwaliteit

In zijn rol als teamleider kwaliteit streeft Luís voortdurend naar verbetering, zowel in efficiëntie als het welzijn van zijn collega’s. Hij hecht veel waarde aan het nakomen van afspraken. Luís: “Mijn grootste uitdaging is ervoor zorgen dat de kwaliteit elke dag op hoog niveau blijft.” Het opstellen het rooster is ook een uitdaging, maar dankzij de flexibiliteit van zijn team kan hij goed inspelen op de vraag vanuit de verkoop.

Een bloeiende carrière met ambities

Luís benadrukt het belang van het team en hoe het hem energie geeft. Hij staat altijd klaar voor zijn team, en zij staan klaar voor hem. Luís heeft een bloeiende carrière, waarbij hij geniet van het uitdagende werk, de voortdurende optimalisatie van kwaliteit en de dynamiek binnen zijn team. Hij gelooft dat er geen grenzen zijn aan wat hij kan bereiken en blijft altijd op zoek naar nieuwe kansen. Zijn motto is dan ook: “The Sky is the limit.”

 

Lees meer over de vacatures bij The Floral Connection en onze andere bedrijven

Duurzaam­heid echt integreren

Olga Keijser

Maak kennis met Olga Keijser, duurzaamheidsmanager bij Coloríginz en OZ-Hami.

Wat drijft Olga als duurzaamheidsmanager?

Olga zorgt ervoor dat de inkoopvolumes van verschillende grondhandelsbedrijven binnen DFG voldoen aan de FSI-certificeringen. Ze zorgt ervoor dat transparantie en duurzaamheid worden gestimuleerd. “Als duurzaamheidsmanager is het mijn missie om de keten zowel binnen als buiten Coloríginz en OZ-Hami transparanter te maken. Het idee dat mijn inspanningen bijdragen aan een betere wereld, motiveert mij,” vertelt Olga.

Uitdagen horen er ook bij

Het is Olga’s uitdaging om de balans te vinden tussen duurzame doelen op de lange termijn en de dagelijkse werkzaamheden. Duurzaamheid beschouwt ze niet als een ‘extraatje’, maar als een onderdeel van de identiteit en besluitvorming. Het meten en rapporteren van voortgang is complex, en het naleven van regels vereist voortdurende inspanningen.

Het behalen van doelen

Olga vervolgt: “Samenwerking met collega’s is van groot belang om onze doelen te bereiken. Ik stel daarbij de juiste mensen op de hoogte en maak met hen plannen. Ik zorg voor een gecoördineerde uitvoering en monitor regelmatig de voortgang. Ook werk ik samen met andere duurzaamheidsmanagers in de sector om sectorbrede doelen te bereiken.”

Duurzaamheid is een kans op verandering

Duurzaamheid is geen verplichting maar een kans op positieve verandering. Olga nodigt regelmatig haar collega’s uit om deel te nemen aan initiatieven zoals afvalvermindering of het ondersteunen van liefdadigheidsprojecten of het aanmoedigen van kwekers om gecertificeerd te worden.

“Het creëren van bewustzijn en het trainen van medewerkers over duurzaamheid is een doorlopend proces”. Daarnaast deelt Olga regelmatig informatie, houdt collega’s op de hoogte van successen en voortgang én organiseert ze trainingen en betrokkenheidssessies om duurzaamheid te integreren in de manier van werken.

Wil jij net als Olga het verschil maken bij één van onze bedrijven?

Kennis delen tussen de verschillende DFG bedrijven

Michel Zaremba

In de dynamische wereld van de sierteelt speelt Michel Zaremba een cruciale rol als Business Process Manager bij The Floral Connection.

De start van Michels carrière

Ongeveer negen jaar geleden kwam Michel min of meer toevallig terecht bij The Floral Connection, (destijds Bloom). Zijn carrière begon buiten de sierteelt, bij het Instituut voor Psychotrauma in Diemen tijdens zijn hbo opleiding.

Michel: “Op de marketingafdeling, waar een interim marketingmanager aan de slag ging, vielen alle stukjes op hun plek. Hij was een geweldige leermeester die theoretische kennis omzette naar praktische toepassingen, en dat was voor mij een echte eyeopener.”

Carrière in de sierteelt

Ondanks zijn marketingervaring koos Michel na zijn studie voor een commerciële rol in de sierteeltbranche. Hij ontdekte de complexiteit van het proces voordat een boeket bloemen in de supermarkt belandt, en zijn verantwoordelijkheden omvatten inkoop, voorraadoptimalisatie en procesverbetering. Na deze periode maakte Michel de overstap naar een rol als accountmanager bij Greenex (later overgegaan in The Floral Connection).

Veranderingen tijdens de coronaperiode

Tijdens de coronaperiode waagde hij een korte uitstap naar een IT-bedrijf, maar keerde na een half jaar weer terug naar zijn vertrouwde plek in een nieuwe rol als Business Process Manager. “Het voelde meteen goed om terug te zijn,” vertelt Michel.

Bruggenbouwer en verbeteraar

In zijn huidige rol als Business Process Manager vindt Michel voeldoening in het verbeteren en vooral vereenvoudigen van processen. “Houd het simpel, standaardiseer zoveel mogelijk én maak daarbij gebruik van de beschikbare tools. Ik zeg altijd dat ik op een roze wolk leef, omdat ik een zeer heldere visie heb op waar we als bedrijf naartoe moeten, ” aldus Michel.

Binnen Dutch Flower Group kunnen we bovendien kennis delen tussen de verschillende bedrijven én van elkaar leren. Michel vervolgt: “In mijn positie fungeer ik als de verbindingsbrug tussen de bedrijfsvoering en IT, wat naadloos aansluit bij mijn kennis en ervaring én waar ik bovendien heel blij van word.”

Wil jij net als Michel een cruciale rol vervullen bij één van onze bedrijven?