Kennis delen tussen de verschillende DFG bedrijven

Michel Zaremba

In de dynamische wereld van de sierteelt speelt Michel Zaremba een cruciale rol als Business Process Manager bij The Floral Connection.

De start van Michels carrière

Ongeveer negen jaar geleden kwam Michel min of meer toevallig terecht bij The Floral Connection, (destijds Bloom). Zijn carrière begon buiten de sierteelt, bij het Instituut voor Psychotrauma in Diemen tijdens zijn hbo opleiding.

Michel: “Op de marketingafdeling, waar een interim marketingmanager aan de slag ging, vielen alle stukjes op hun plek. Hij was een geweldige leermeester die theoretische kennis omzette naar praktische toepassingen, en dat was voor mij een echte eyeopener.”

Carrière in de sierteelt

Ondanks zijn marketingervaring koos Michel na zijn studie voor een commerciële rol in de sierteeltbranche. Hij ontdekte de complexiteit van het proces voordat een boeket bloemen in de supermarkt belandt, en zijn verantwoordelijkheden omvatten inkoop, voorraadoptimalisatie en procesverbetering. Na deze periode maakte Michel de overstap naar een rol als accountmanager bij Greenex (later overgegaan in The Floral Connection).

Veranderingen tijdens de coronaperiode

Tijdens de coronaperiode waagde hij een korte uitstap naar een IT-bedrijf, maar keerde na een half jaar weer terug naar zijn vertrouwde plek in een nieuwe rol als Business Process Manager. “Het voelde meteen goed om terug te zijn,” vertelt Michel.

Bruggenbouwer en verbeteraar

In zijn huidige rol als Business Process Manager vindt Michel voeldoening in het verbeteren en vooral vereenvoudigen van processen. “Houd het simpel, standaardiseer zoveel mogelijk én maak daarbij gebruik van de beschikbare tools. Ik zeg altijd dat ik op een roze wolk leef, omdat ik een zeer heldere visie heb op waar we als bedrijf naartoe moeten, ” aldus Michel.

Binnen Dutch Flower Group kunnen we bovendien kennis delen tussen de verschillende bedrijven én van elkaar leren. Michel vervolgt: “In mijn positie fungeer ik als de verbindingsbrug tussen de bedrijfsvoering en IT, wat naadloos aansluit bij mijn kennis en ervaring én waar ik bovendien heel blij van word.”

Wil jij net als Michel een cruciale rol vervullen bij één van onze bedrijven?